​Maqedonia Veriore ende pa vendim për fillimin e vitit të ri shkollor

​Maqedonia Veriore ende pa vendim për fillimin e vitit të ri shkollor

Fillimi i vitit shkollor në Maqedoninë e Veriut do të caktohet varësisht gjendjes epidemiologjike dhe ndryshimeve në ligjin për arsim fillor dhe të mesëm, njofton Insajderi.

Kështu tha ministri në largim i Arsimit, Arbër Ademi, duke shtuar se në dy ditët e ardhshme Qeveria e Maqedonisë Veriore duhet të miratojë planin e Ministrisë së Arsimit.

“Për më 1 shtator, që të fillojë viti shkollor varet nga gjendja epidemiologjike dhe nga ndryshimet ligjore. Tashmë kemi parlament funksional, Qeveria nesër ose më së voni pasnesër do të duhet të të miratojë planin e Ministrisë së Arsimit dhe t’i propozojë Kuvendit ndryshimet adekuate ligjore me çka sigurohet baza e nevojshme juridike për organizim të procesit arsimor kështu siç po planifikojmë”, tha Ademi.

Pavarësisht se tashmë Qeveria ka bërë të ditur modelin e realizimit të procesit mësimor, prindërit vazhdojnë të kërkojnë që fëmijët e tyre të kthehen në shkollë me prani fizike.

Gjashtë ditë nga fillimi zyrtar i vitit shkollor, në shkolla ende nuk ka arritur asnjë vendim i Ministrisë së Arsimit për mënyrën e realizimit të procesit mësimor. Pavarësisht kësaj, shkolla të caktuara tashmë po bëjnë përgatitjet e fundit për pritje të nxënësve. /Insajderi.com