Të flemë apo të mos flemë me barkun bosh?

Të flemë apo të mos flemë me barkun bosh?

Të flini me stomak bosh mund t’ju bëjë të ndieni një ndjenjë të zbrazëtisë ose pakënaqësisë sepse nuk keni kënaqur oreksin tuaj. Por mund të jetë më e shëndetshme të shkoni në shtrat të uritur sesa të hani shumë afër gjumit, njofton Insajderi.

Ka disa efekte anësore që lidhen me ngrënien menjëherë para gjumit. Ushqimi pas darkës ose natën vonë mund të rezultojë në shtim në peshë dhe në një indeks të shtuar të masës trupore (BMI).

Ju gjithashtu mund të përjetoni dispepsi (dhimbje në pjesën e sipërme të abdomenit) ose gjumë të thyer nëse hani ose pini shumë afër gjumit. Metabolizmi juaj gjithashtu ngadalësohet ndërsa trupi juaj përgatitet për gjumë dhe zakonisht nuk keni nevojë për kalori shtesë.

Disa studime kërkimore kanë nxjerrë në pah rreziqet e ngrënies shumë afër gjumit:

Një studim i vitit 2013 zbuloi se ngrënia brenda 4 orëve nga gjumi mund të rezultojë në ngrënit e më shumë kalori gjatë gjithë ditës.

Një studim i vitit 2014 zbuloi se marrja e shtuar e kalorive nga ngrënia më vonë në mbrëmje dhe më afër gjumit mund të rezultojë në ngrënit më shumë kalori shtesë dhe shtim në peshë sepse përfundoni duke ngrënë më shumë herë gjatë gjithë ditës.

Një studim i vitit 2017 zbuloi se konsumimi i ushqimit kur trupi fillon të prodhojë melatonin (e cila ndodh disa orë para gjumit) mund të rezultojë në një përqindje të shtuar të yndyrës trupore.

Ushqimi natën vonë mund të kontribuojë gjithashtu në probleme me tretjen dhe gjumin.

Si përfundim, nëse po synoni të humbni peshë, ose të kujdeseni të mos shtoni më shumë peshë, më mirë flini me barkun bosh. /Insajderi.com