Australia duhet të përgatitet për më shumë katastrofa natyrore në të ardhmen

Australia duhet të përgatitet për më shumë katastrofa natyrore në të ardhmen

Australia duhet të përgatitet për një të ardhme “alarmante” të katastrofave natyrore të njëkohshme dhe të përkeqësuara, thotë një raport i shumëpritur për zjarret e vendit.

Një hetim i komisionit mbretëror shqyrtoi zjarret e zeza të Australisë në vitet 2019-20 – të cilat shkatërruan pjesë të mëdha të kombit – dhe fatkeqësi të tjera.

Të paktën 33 njerëz vdiqën në atë që ishte me shumë masa një sezon i paparë.

Raporti i bëri më shumë se 80 rekomandime qeverisë.

Ato përfshinin propozime të hollësishme për të përmirësuar përpjekjet e reagimit kombëtar, mjetet dhe të dhënat e klimës, midis shumë fushave të tjera.

Ai përsëriti gjithashtu se ndryshimi i klimës kishte përkeqësuar kushtet ekstreme që shkaktuan zjarret, por që parashikimet në të ardhmen ishin më të zymta.

Qeveria australiane tha se do të “konsideronte me kujdes dhe metodikisht” propozimet./Insajderi.com

BBC News