Etiopi: 2.3 milionë femijë mbesin pa ndihma humanitare

Etiopi: 2.3 milionë femijë mbesin pa ndihma humanitare

Rreth 2.3 milion fëmijë në rajonin verior Tigray të Etiopisë janë të prerë nga ndihma humanitare ndërsa dhuna vazhdon, ka paralajmëruar KB.

“Mbrojtja e këtyre fëmijëve, shumë prej të cilëve janë refugjatë dhe të zhvendosur brenda vendit … duhet të jetë një përparësi”, tha agjencia e KB e UNICEF.

Pavarësisht marrëveshjeve me qeverinë etiopiane, agjencitë humanitare thonë se atyre u është ndaluar hyrja në Tigray.

Forcat qeveritare kanë luftuar luftëtarët Tigray që nga 4 nëntori.

Qeveria thotë se është në kontroll të rajonit dhe konflikti ka mbaruar. Por Fronti i Çlirimit të Popullit Tigray (TPLF) thotë se ai ende po lufton në fronte të ndryshme.

Qindra, madje mijëra njerëz mendohet se janë vrarë në konflikt, ndërsa rreth 50,000 janë larguar në Sudanin fqinj./Insajderi.com