Aktivstja nga Pakistani Karima Baloch gjendet e vdekur në Toronto

Aktivstja nga Pakistani Karima Baloch gjendet e vdekur në Toronto

Grupet e të drejtave kanë bërë thirrje për një hetim mbi vdekjen e Karima Baloch, një aktiviste pakistaneze që jeton në Toronto, Kanada.

Baloch, 37, një aktiviste nga rajoni i paqartë i Balochistan në Pakistanin perëndimor, ishte një kritike e zëshme e ushtrisë dhe shtetit pakistanez.

Policia e Torontos lëshoi ​​një apel pasi ajo u zhduk të dielën. Më vonë miqtë thanë se trupi i saj ishte gjetur.

Në vitin 2016, Baloch u emërua në listën vjetore të BBC-së me 100 gra frymëzuese.

Policia e Torontos shkroi në Twitter të hënën, duke thënë se aktivistja u pa për herë të fundit të dielën në Bay Street, Queens Quay West zonë e qytetit.

Miq dhe shokë të aktivistes thanë se trupi i saj ishte zbuluar që atëherë, por shkaku i vdekjes nuk u bë i qartë menjëherë./Insajderi.com

BBC News