Gjithçka duhet të dini për kujdesin ndaj një tatuazhi të ri

Gjithçka duhet të dini për kujdesin ndaj një tatuazhi të ri

Një tatuazh është më shumë sesa thjesht një pjesë e artit dhe një mënyrë për të dëshmuar stilin tuaj personal. Është gjithashtu një procedurë mjekësore, sepse artisti përdor një gjilpërë për të futur bojën nën lëkurën tuaj.

Sa herë që hapni lëkurën, e lini veten të prekshëm nga shenja, varrë dhe infeksione.

Kujdesi për tatuazhin tuaj mund të parandalojë ato ndërlikime dhe të sigurojë që tatuazhi të shërohet si duhet.

Si ju ashtu edhe tatuazhisti juaj luani role të barabarta në këtë proces. Duhet të zgjidhni një tatuazhist të licencuar dhe me reputacion, e më pas duhet të kujdeseni për tatuazhin tuaj të ri në shtëpi.

Kujdesi për të fillon në momentin që bëhet tatuazhi juaj.

Mbulojeni atë

Tatuazhisti duhet të vendosë një shtresë të hollë vaji antibiotik mbi tatuazh dhe më pas të mbulojë zonën në një fashë ose mbështjellje plastike. Kjo mbulesë parandalon bakteret të futen në lëkurën tuaj. Ai gjithashtu mbron tatuazhin nga fërkimi i rrobave tuaja dhe irritimi.

Mbani mbështjelljen për aq kohë sa ju rekomandon tatuazhisti juaj – zakonisht disa orë. Kjo do të ndihmojë në thithjen e çdo lëngu ose boje të tepërt që rrjedh nga tatuazhi.

Lani tatuazhin butësisht

Pas disa orësh, mund ta hiqni mbulesën.

Së pari lani duart me ujë dhe sapun. Pastaj lani butësisht tatuazhin me ujë të ngrohtë dhe sapun pa aromë. Thajeni lëkurën tuaj me një leckë të butë.

Vendosni një sasi të vogël të kremit hidratues pa aromë dhe pa alkool në tatuazh. Ju mund ta hiqni mbulesën në këtë pikë për të lënë lëkurën tuaj të marrë frymë. /Insajderi.com