Teatrot më mbresëlënës në botë

Teatrot më mbresëlënës në botë

Teatrot thuhet se janë tregues të zhvillimit të përgjithshëm të një vendi, dhe jo vetëm të kulturës. Andaj, shtete të ndryshme kanë investuar shuma të mëdha të parave për të bërë teatro të dinjitetshëm.

Kështu, bota ka parë ndërtesa teatrosh që kanë magjepsur syrin e njeriut të pasionuar pas artit e arkitekturës.

BCC Culture ka bërë një përmbledhje me disa prej teatrove më mbresëlënës në botë./Insajderi.com

Walt Disney Concert Hall

Kjo ndërtesë ka qenë e dizajnuar që të jetë një prej sallave më të sofistikuara sa i përket akustikes.

Minack Theatre, Cornwall    

Teatri i Cornwall ka reputacion botëror, ku Oqeani Atlantik ofron një pamje magjepse për shumë shfaqje që luhen aty.

Royal Exchange Theatre, Manchester

Askush nuk do të ju linte fajtor nëse do të mendonit se një anije kozmike la ateruar në tokë, por kjo në fakt është një ndërtesë që ka kapacitet për 750 persona.

Seebühne, Bregenz

Njihet nga vendasit si Veza.  Është dizajnuar nga një arkitekt francez dhe është hapur për publikun në vitin 2007.

Teatro di San Carlo, Naples

Kjo sallë është një nga më të vjetrat të këtij lloji, dhe shpesh është thënë se ka qenë modeli që është përcjellë për shumë objekte të tjera të ngjashme

Teatro de Cristóbal Colón, Bogotá

Ky teatër është dizajnuar nga arkitekti italian Pietro Cantini në vitin 1885.  Ka qenë dominuar si një ndër Shtatë Mrekullitë e Kolumbisë në një garë në vitin 2007.

Sydney Opera House

Është bërë simbol i Australisë.  Arkitekti i saj, Jorn Utzon, ka thënë se ai ndjenë kënaqësi të vecant të sheh se njerëzit ende admirojnë këtë dizajn.