Monica Bellucci pjesë e kampanjes për mbrojtjen e gjuhës serbe

Monica Bellucci pjesë e kampanjes për mbrojtjen e gjuhës serbe

Ylli hollivudian Monica Bellucci i është bashkangjitur kampanjës që ka për qëllim ngritjen e vetëdijes për mbrojtjen dhe zhvillimin e gjuhës serbe.

Portali serb “Alo” ka shkruar se Monica Bellucci do të jetë pjesë e kësaj kampanje e cila do të përfshijë edhe yje të tjera të muzikës, filmit dhe në përgjithësi artit në Serbi dhe vendet e tjera evropiane.

Kampanja e titulluar ‘Negujmo srpski jezik” është organizuara nga Sekretariati për Kulturë në Qeverinë e Serbisë, Fakulteti i Filologjisë dhe Bibliotekës Kombëtare në Serbi

Aktorja e famshme citohet të ketë thënë se me dëshirën më të madhe i është bashkuar kampanjës për të mbrojtur dhe zhvilluar gjuhën serbe, pasi ajo është një adhuruese e gjuhëve të huaja.