29 oficerë në Gjermani suspendohen pasi shpërndanë imazhe neo-naziste

Një departament policie në Gjermaninë perëndimore zbuloi pesë grupe bisedash me përmbajtje ekstremiste, duke ushqyer shqetësime rreth infiltrimit të djathtë ekstremiste në shërbimet e sigurisë së vendit.

29 oficerë në Gjermani suspendohen pasi shpërndanë imazhe neo-naziste

Një forcë policore në Gjermani pezulloi të mërkurën 29 oficerë të dyshuar për ndarjen e imazheve të Hitlerit dhe propagandës së dhunshme neo-naziste në të paktën pesë grupe chat online, duke shtuar shqetësimet në lidhje me infiltrimin e ekstremit të djathtë në policinë dhe ushtrinë e Gjermanisë, shkruan New York Times, transmeton Insajderi.

Herbert Reul, ministri i brendshëm i shtetit perëndimor të North-Rhine Westphalia, ku u zbuluan bisedat, i quajti ata një “turp”. Në një konferencë shtypi të mërkurën, ai përshkroi imazhet që u ndanë midis oficerëve si “propagandë ekstremiste të ekstremit të djathtë” dhe “karremin më të shëmtuar, më të përçmuar, neo-nazist”.

126 imazhet e ndara përfshinin svastika, një foto të fabrikuar të një refugjati në një dhomë gazi dhe të shtënat e një njeriu me ngjyrë thanë zyrtarët. /Insajderi.com