30 vjet që kur u lansua: Drama drithëruese prapa këngës hit “Ice Ice Baby”

30 vjet që kur u lansua: Drama drithëruese prapa këngës hit “Ice Ice Baby”

Ishte kënga më ‘cool’ e viteve të 90-ta.

Dhe Floyd “DJ Earthquake” Brown është njeriu përgjegjës për melodinë, një nga më të paharruarat në vitet ’90 të zharit hip-hop: linja e basit nga “Under Pressure” të Queen dhe David Bowie, të cilin ai e përdori si themelet mahnitëse të Vanilla Ice Smash “Ice Ice Baby”, njofton Insajderi.

Por kishte shumë dramë pas “Ice Ice Baby” përpara se të ngjiste majën e listave të pop-it.

E gjitha filloi kur Brown ishte po bënte muzikë si DJ në një klub të Dallas të quajtur City Lights, ku Vanilla Ice – i cili atëherë njihej thjesht si Ice – do të hynte në konkurset e vallëzimit. Tommy Quon – pronari i klubit dhe menaxheri i ardhshëm i Vanilla Ice – pa një yll që lulëzon dhe kërkimi u bë për të gjetur disa materiale për të.

Frymëzimi më hyjnor, megjithatë, erdhi nga marrja e mostrave nga “Under Pressure” në “Ice Ice Baby”. Por tensionet midis Broën dhe Vanilla Ice pothuajse vranë magjinë para se të kishte një shans për të ndodhur.

“Unë po shtoja disa elementë të tjerë,” – thotë ai. “Ice hyn në studio, dhe ai më kërkoi të bëja një kasetë të melodisë në mënyrë që të mund ta dëgjonte teksa voziste. Ai pretendoi se donte vetëm ta dëgjonte. Por unë nuk isha dakord me atë lloj situate, sepse kur jam duke punuar për diçka, më pëlqen të kisha mbaruar produktin para se ta lejoja ndokush ta dëgjojë atë… Shkëmbyem fjalë, dhe i thashë Tommy që doja të fshija gjithë materialet e mia”.

Quon nuk fshiu meloditë gjithsesi, dhe një ditë Brown dëgjoi një DJ tjetër duke luajtur melodinë e “Ice Ice Baby” në një klub. “Dhe pastaj,” thotë Brown, “krejt papritmas e dëgjova në radio, me tekste. Unë thashë, “Kjo është kënga ime!”

Dhe kështu Broën rregulloi raportet me Vanilla Ice dhe u bë Dj-i tij.

Ndërsa kënga pati sukses, sidoqoftë, problemet u shfaqën sepse ata në fillim nuk u sqaruan për të drejtat autoriale të këngës “Under Pressure”. Ata duhej të binin në një marrëveshje me Queen dhe David Bowie, të cilët janë vlerësuar si bashkautorë të këngës.

Megjithë polemikën dhe përplasjet e tjera gjatë rrugës, shpërthimi “Ice Ice Baby” ishte një kohë e paharrueshme për Brown e për të gjithë fansat e këngës.

Nëse ndjeni nostalgji për këngën, ju sjellim në videon e mëposhtme. /Insajderi.com

Burimi: New York Post