Serbët dhe shqiptarët, emigrantët që bëjnë më së shumti krime në Gjermani

Serbët përbëjnë vetëm 2% të emigrantëve në Gjermani por gjatë vitit të kaluar 11% e rasteve kriminale të kryera nga emigrantët, janë bërë nga serbët. Pas tyre vijnë kosovarët të cilët përbëjnë 4% të emigrantëve por janë përfshirë në 14% të rasteve kriminale, ndërsa në vendin e tretë vijnë emigrantët nga Shqipëria të cilët edhe pse të vogël në numër janë përfshirë në raste të shumta të veprave penale.

Serbët dhe shqiptarët, emigrantët që bëjnë më së shumti krime në Gjermani

Krimet e kryera nga emigrantët në Gjermani janë rritur për 79 për qind gjatë vitit 2015, sipas shifave të publikuara nga Zyra Federale e Krimit.

Pothuajse 1 nga 5 veprat penale janë kryer nga emigrantët ose refugjatët në Gjermani gjatë vitit të kaluar dhe shumica e tyre ishin krime të dhunshme sikurse sulmet, plaçkitjet ose kërcënimet, thuhet në raportin e publikuar nga gazeta “Bild”, raporton Insajderi.

Raporti përfshinë listën e krimeve të kryera nga emigrantët në periudhën Janar-Dhjetor 2015, në kohë  kur Gjermani po përballet me 1 milionë kërkesa për azil.

Emigrantët që janë të përfshirë në krime, raporton Insajderi, vijnë nga Siria, Iraku dhe Afganistani ndërsa pjesa tjetër vijnë nga vendet e Ballkanit.

Sirianët përbëjnë pjesën më të madhe të refugjatëve në Gjermani 48 për qind, ku 24 për qind e të cilëve dyshohen se janë përfshirë në aktivitete kriminale.

Ndërsa serbët të cilët ani pse përbëjnë vetëm 2 për qind të refugjatëve në Gjermani, janë të përfshirë shumë në krime. Fiks 13 për qind e krimeve të kryera nga emigrantët janë bërë nga serbët.

“Sirianët, afganët dhe irakianët janë grupi më i madh i emigrantëve, por janë më pak të përfshirë në rastet delikuente, krahasuar me emigrantët e tjerë”, thuhet në raport.

“Proporcionalisht shumica e emigrantëve që janë të përfshirë në vepra penale vijnë nga Ballkani, përkatësisht Kosova, Shqipëria dhe Serbia duke mos lënë anash edhe emigrantët nga Eritrea dhe Nigeri”, thuhet në raportin e Zyrës Federale, raporton Insajderi.

raporti

Megjithatë, përkundër raportimeve se emigrantët po kryejnë krime të sulmeve seksuale në publik, shifrat zyrtare tregojnë se vetëm 1 për qind e krimeve të kryera nga emigrantët vitin e kaluar, ishin krime seksuale.

Si të dyshuar për terrorizëm nga emigrantët në Gjermani gjatë vitit të kaluar janë arrestuar 266 persona. Tetëdhjetë prej tyre janë liruar ndërsa 186 janë ende duke u përballur me Gjykatën.

Sipas raportit depërtimi i militantëve të ISIS-it në Gjermani është një trend në rritje./Insajderi