51 muaj burg dhe 10 vjet dëbim nga Zvicra për reperin kosovar

51 muaj burg dhe 10 vjet dëbim nga Zvicra për reperin kosovar

Grabitësi i postës Besijan Kacorraj, i njohur gjithashtu si reperi Besko, është mbyllur në burg për 51 muaj dhe është dëbuar nga Zvicra pë 10 vjet, njofton Insajderi.

Gjykata e Qarkut në Uster nuk ka parë kaq shumë bujë për një kohë të gjatë: 18 punonjës të mediave ishin të pranishëm në gjykimin penal kundër hajdutit postar në Dübendorf, Besijan Kacorraj.

Zürcher Rapper Besko wurde ausgeschafft | Tages-Anzeiger

Kishte edhe shikues të tjerë, kështu që seanca u transmetua në një dhomë fqinj me video. Nga një këndvështrim thjesht ligjor, çështja ishte mesatarisht emocionuese. I akuzuari rrëfeu, faktet dhe gjendja juridike ishte pak a shumë e qartë.

Fokusi ishte në sulmin ndaj një zyre postare në Dübendorf, të cilën Kacorraj kishte kryer në shkurt të viti 2019 i armatosur me një pistoletë. Ai kishte vjedhur gati 4,000 franga. Në lidhje me këtë akt, ai gjithashtu u akuzua për shkelje të Ligjit të Trafikut Rrugor dhe Aktit të Armëve. Ai gjithashtu thuhet se ka shkelur Aktin e të huajve kur ai hyri në mënyrë të paligjshme në Zvicër në tetor të vitit 2018.

Vite më parë reperi me prejardhje nga Kosova kishte kryer vepra penale si vjedhje, lojëra ilegale, dhunë e tjera. Për këto vepra ai e kishte vuajtur dënimin prej pesë vitesh. Pavarësisht burgut, shteti zviceran do ta largojë nga vendi ku ai u rrit. Besko kishte thënë se është penduar për atë çfarë ka bërë dhe ai së fundmi i ishte përkushtuar familjes, rolit si baba dhe muzikës. Përveç kësaj, ai ka qenë aktiv në shkolla edhe ka bashkëpunuar për të rinjtë në moshën e pubertetit.

Kush mund ta shpëtojë reperin Besian Kaçorraj nga dëbimi në Kosovë? - Albinfo

Babai i një djali, në vitin 2009 ai u dënua me 5 vjet burg për plaçkitje. Me këtë edhe i erdhi fundi të drejtës së tij për qëndrim në Zvicër. Që prej lirimit të tij nga burgu në tetor të vitit 2014 Besko nuk është gjetur më fajtor deri më tani. /Insajderi.com

Burimi: Blick, Limmattalerzeitung