fbpx

13 misteret e shtëpive “të pushtuara” nga shpirtrat që askush nuk i shpjegon dot

13 misteret e shtëpive “të pushtuara” nga shpirtrat që askush nuk i shpjegon dot

Këto shtëpi të braktisura tashmë fshehin sekrete të errëta dhe të tmerrshme.

Më poshtë njihuni me historitë e tyre.

Myrtles Plantacion, Francisville, Louisiana. Sa sa shumë vrasje dhe vdekje kanë ndodhur në Myrtles Plantation në Luiziana është debat më vete; disa thonë se deri në 10, ndërsa të tjerë mendojnë se vrasja e vetme ishte një nga pronarët që u qëllua në pronën e tij. Megjithatë, ka një legjendë se një nga skllevërit e mëparshëm në plantacion vrau familjen e zotërisë së saj edhe pse askush nuk e di me siguri.

Portland, Oregon. Rezidenca Pittock tani i takon qytetit, por shumë veta besojnë se është ende pronë e fantazmave që thuhet se banojnë atje. Ndryshe nga tregimet e tjera të shtëpive të përhumbura, kjo ka fantazma miqësore. Misteri këtu është arsyeja pse ata janë ende atje.

Shtëpia Mister Winchester: San Jose, Kalifornia. Me fjalën mister në emrin e saj, Shtëpia e Winchester ka një arsye të mirë për reputacionin e saj. Sarah Winchester, trashëgimtare e Winchester Rifle, vazhdoi jetën në këtë shtëpi pasi burri dhe fëmija i saj kishin vdekur. Një psikiatre i kishte thënë asaj se familja e saj vdiq sepse shpirtrat e njerëzve që vdiqën nga pushkët Winchester ishin të zemëruar.

Vila Lemp: St. Louis, Missouri. Një nga familjet më të pasura në Shtetet e Bashkuara, trashëgimia e Lempsit tani është vdekje dhe mister. Ata fituan një pasuri të madhe falë fabrikës së birrës, por fati nuk ishte në anën e tyre: Vdekje të shumta të parakohshme familjare rrënuan rezidencën. Misteri i të gjithëve është legjenda që William Lemp, Jr. ka lindur një fëmijë të deformuar me një prostitutë dhe e mbajti djalin e fshehur në papafingo për gjithë jetën.

Shtëpia e Lizzie Borden: Fall River, Massachusetts. Të gjithë e dinë për sëpatën e Lizzie Borden, por a i vrau ajo me të vërtetë prindërit e saj? Ndërsa ajo u lirua zyrtarisht nga të gjitha akuzat gjatë jetës së saj, debati vazhdon ende sot. Askush nuk e di se çfarë ka ndodhur me të vërtetë në atë shtëpi dhe nëse Lizzie ishte një zonjë normale e re apo një vrasëse me gjakftohtësi.

Shtëpia Whaley: San Diego, California. Tani një muze dhe pikë referimi, kjo pronë ka pasur një histori të gjatë të shpirtrave për shkak të numrit të njerëzve që ishin varur atje dhe vetëvrasjes së Violet Whaley në 1885.

Vila McPike: Alton, Illinois. E gjithë qyteti i Altonit, Illinois, është i njohur për aktivitetin e tij paranormal. Fshati McPike është shtëpia më e njohur e Altonit, pasi dhjetëra njerëz kanë raportuar fenomene të çuditshme atje. Shpirtrat e të gjithë pronarëve të mëparshëm mendohet të ndjekin pronën.

Guvernatori William Sprague Mansion: Cranston, Rhode Island. Fshati i Sprague ka qenë i përhumbur për shumë vite. Bodrumi i verës dhe dhoma e kukullave – po, një dhomë e mbushur me kukulla – janë dy dhomat me aktivitetin më të raportuar të mbinatyrshëm. Legjenda gjithashtu thotë se një fantazmë me emrin Charlie Butler e depërton këtë vend, sepse ai ende është i zemëruar me punëdhënësin e tij të pasur për refuzimin e një martese midis dy fëmijëve të tyre.

Kalaja e Frenklin: Cleveland, Ohio. Kjo shtëpi në Ohio ka të gjitha llojet e historisë së tmerrshme të bashkangjitur me të. Nga vdekja e disa foshnjave deri në ekzekutimet e nazistëve gjermanë. Kjo është një nga shtëpitë më të përhumbura dhe një nga shtëpitë më tragjike në Amerikë.

Shtëpia horror e Amityville, New York. Vrasjet e gjashtë anëtarëve të familjes DeFeo dhe ndjekjet e mëposhtme të familjes Lutz e kanë bërë të famshme Shtëpinë e Amityville House. Ajo ka frymëzuar disa filma horror me tregimet e saj të demonëve, zotërimeve, dhe më shumë.

Vila Woodburn: Dover, Deleware. Historia tregon se një vajzë e vogël u gjet e vdekur në shatërvan e pallatit Woodburn gjatë inaugurimit të guvernatorit të Delaware. Njerëzit gjithashtu thonë se ushtarët nga Lufta Revolucionare ende bastisin vendin për të gjithë pijet që mund të gjejnë.

Boise, Idaho/ “Shtëpia e Vrasjes” e Boise, Idaho, është quajtur kështu, sepse në vitin 1987 një njeri i vdekur u gjet brenda, copëtuar në copa – dhe askush nuk e di pse. Ata thonë se shpirti i tij vazhdon përhumbur shtëpinë dhe do ta bëjë këtë përgjithmonë.

Virginia. Thuhet se më shumë se dhjetë shpirtra rrijnë rreth Shtëpisë së Plantacioneve të Ferrave, duke përfshirë fantazmat e atyre që kanë vdekur në një aksident tragetesh. Një grua që mendohet se ishte një magjistare u vra gjithashtu atje.