A do të bisedojë SHBA direkt me Assadin – përgjigjet ambasadorja amerikane në OKB

A do të bisedojë SHBA direkt me Assadin – përgjigjet ambasadorja amerikane në OKB

Ambasadorja amerikane në Kombet e Bashkuara, Nikki Haley, deklaroi sot se SHBA-ja nuk do të bisedojë “një në një” me presidentin sirian Bashar al-Assad.

Ajo në një intervistë për televizionin CBS tha se Siria deri tani ka refuzuar të marrë pjesë në negociatat multilaterale si pjesë e procesit politik në të cilin ndërmjetësojnë OKB-në, dhe shtoi se Rusia duhet të “dorëzojë” Sirinë për negociata.