“Afera e Hidrocentraleve”, refuzohen kërkesat e gjashtë të akuzuarve për hedhje të aktakuzës

“Afera e Hidrocentraleve”, refuzohen kërkesat e gjashtë të akuzuarve për hedhje të aktakuzës

Gjykata Themelore në Prishtinë, ua ka refuzuar kërkesat për hedhjen e aktakuzës, katër ish-ministrave në Qeverinë Thaçi 2, Besim Beqaj, Mimoza Kusari-Lila, Dardan Gashi dhe Nenad Rashiq, si dhe të akuzuarve Fllanza Hoxha, Arben Gjuka.

Kjo gjykatë po ashtu ka pushuar procedurën penale për shkak të parashkrimit relativ të ndjekjes penale për të akuzuarit Fadil Çitakut, Mujë Rugova, Agim Nika, Flamur Keqa, Izet Ibrahimi, Gani Jashari, Burim Besha, Gelor Shala, Naim Hyseni, Avni Alidemaj, Besnik Haziri, Lorik Fejzullahu, dhe Krenar Bujupi.

Ndryshe, 19 të akuzuarit për rastin e njohur si “Afera e Hidrocentraleve”, në shqyrtimin fillestar të mbajtur me 28 tetor 2020, në Gjykatën Themelore në Prishtinë, janë deklaruar të pafajshëm.

Për këtë rast, katër ish-ministrat e Qeverisë Thaçi 2, Besim Beqaj, Mimoza Kusari-Lila, Dardan Gashi dhe Nenad Rashiq, si dhe 15 persona tjerë po akuzohen nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK) se kanë keqpërdorur pozitën e tyre zyrtare, me rastin e privatizimit të distribucionit të shpërndarjes së Korporatës Energjetike të Kosovës.

Atikullin e plotë e gjeni në “Betimi për drejtësi”./Insajderi.com