Ahmeti thotë se shqiptarët në Maqedoni janë ashtu si kanë qejf të tjerët t’i shohin

Ahmeti thotë se shqiptarët në Maqedoni janë ashtu si kanë qejf të tjerët t’i shohin

Lideri i BDI-së, Ali Ahmeti, ka marrë pjesë në tubimin e mbajtur në Shuto Orizarë me ç’rast ka ndarë shqetësimin me anëtarë e simpatizantë të partisë së tij për atë që ai e ka quajtur parcializimin të votës shqiptare.

Ai tha se në nivel kombëtar BDI-ja mbetet forca e parë, por ajo që e shqetëson është parcializimi i votës së shqiptarëve.

“Kjo më trazon shpirtin, sepse kështu shqiptarët përherë i kanë dashur të tjerët, që kanë dashur të dominojnë mbi shqiptarët, t’i sundojnë shqiptarët. Si mundesh shqiptarët t’i fusësh nën sundim më lehtë? Duke i përçarë”, citon kp të ketë thënë Ahmeti.

Ai ka rikujtuar thirrjen e mëhershme të tij të para dy vjetëve për unifikim të subjekteve politike shqiptare, që të mos ndahen e përçahen, por të bashkoheshin, qoftë edhe për të fituar BDI.

“Ka ardhur koha që shqiptarët të etablohen drejt politikisht dhe organizativisht. Ka ardhur koha që shqiptarët ta kuptojnë se copa-copa të ndarë janë të parëndësishëm, qoftë për veten e vet, qoftë karshi komunitetit ndërkombëtar, apo forcave mjaft të organizuara të komunitetit maqedonas. Shqiptarët në Maqedoni kanë nevojë akoma që përfaqësuesit e tyre shqiptarë të mbrojnë interesat e tyre në këtë shtet,” tha Ahmeti.

Duke folur për peshën e zgjedhjeve lokale të 15 tetorit, kreu i BDI-së tha se duhet t’u ofrojnë zgjidhje çështjeve që i preokupojnë qytetarët, nga ato të infrastrukturës, urbanizëm-planifikimit e deri tek çështjet që lidhen me arsimin e shëndetësinë.

Duke shpjeguar mos nxjerrjen e kandidaturës për të parin e Qytetit të Shkupit, Kumanovës, Ohrit, Prespës, kreu i BDI-së shpjegoi se kjo është bërë për qëllime pragmatike.

“Ne kryetarin e Qytetit të Shkupit nuk mundemi ta fitojmë. Atëherë, ne ndihmojmë partnerin e koalicionit në Shkup e ai na ndihmon ne ku ka mundësi në Tetovë, në Çair, Gostivar, Kërçovë. Në rrethin e dytë, gjithashtu ndihmojmë njëri-tjetrin. Unë nuk mund të punoj me standarde të dyfishta: jam në koalicion me LSDM-në po t’i ndihmojë VMRO-së. Këtë nuk e bëj asnjëherë, sepse kam respektuar njerëzinë në radhë të parë”, tha Ahmeti.

Kryetari i BDI-së ka thënë se më 15 tetor do të shënojnë fitore dhe do të vazhdojnë avancimin e çështjes shqiptare dhe të jetës së qytetarëve në përgjithësi.