Aksidenti i trenave në Gjermani i shkaktuar nga ‘gabimi njerëzor’

Aksidenti i trenave në Gjermani i shkaktuar nga ‘gabimi njerëzor’

Gabimi njerëzor është shkaku për aksidentin e trenit në Bavari të Gjermanisë, javën e kaluar i cili ka lënë të vdekur 11 njerëz, kanë thënë hetuesit e rastit, raporton BBC

Më shumë se 80 njerëz mbetën të lënduar pas përplasjes së dy trenave në binarë një drejtimesh.

Trenat ishin përplasur fuqishëm kur të dytë ishin duke udhëtuar me shpejtësi prej 100 km/orë në Lindje të Bad Aibling, një qytet rreth 60 kilometra në juglindje të Mynhenit, raporton Insajderi

Të gjithë 11 viktimat e aksidentit kanë qenë meshkuj mes moshës 24 dhe 59 vjeçare./Insajderi.com