Aktivisti i Ice Bucket Challenge vdes në moshën 37 vjeçare

Aktivisti i Ice Bucket Challenge vdes në moshën 37 vjeçare

Patrick Quinn, një nga njerëzit që ndihmuan në nxitjen e fushatës së popullarizuar për mbledhjen e fondeve Ice Bucket Challenge, ka vdekur në moshën 37 vjeç.

Quinn, një Neë Yorker, u diagnostikua me sëmundjen neurologjike të pashërueshme sklerozë anësore amiotrofike në 2013.

Ai vdiq të Dielën në mëngjes, shkruan mbështetësit e tij në faqen e tij zyrtare në Facebook. “Ai ishte një bekim për të gjithë ne në shumë mënyra,” thanë ata.

Fushata virale ka mbledhur 220 milion dollarë (163 milion £) për kërkimin ALS.

Sfida e Kovës së Ice nuk filloi me Quinn, por ai dhe familja dhe miqtë e tij e ndihmuan atë të bëhej një fenomen global i mediave sociale në verën e 2014.

Për të përfunduar sfidën, njerëzit do të hidhnin një kovë me ujë akulli mbi kokat e tyre dhe do ta postonin videon në mediat sociale, duke sfiduar të tjerët të bënin të njëjtën gjë ose të bënin një donacion për kërkimin ALS. Shpesh, njerëzit i bënin të dyja.

Sfida tërhoqi pjesëmarrës të profilit të lartë si ish-Presidenti George Ë Bush, Oprah Ëinfrey, Lady Gaga dhe Presidenti Donald Trump./Insajderi.com

BBC News