Aktorja dhe bashkëshorti i saj dënim me burg për mashtrime në pranimet në universitet

Aktorja dhe bashkëshorti i saj dënim me burg për mashtrime në pranimet në universitet

Aktorja Lori Loughlin do të vuajë dy muaj burg dhe burri i saj, stilisti i modës Mossimo Giannulli, do të shërbejë pesë muaj pasi çifti u shpallën fajtor për akuzat e komplotit në skandalin e pranimeve në kolegj, shkruan CBS News, transmeton Insajderi.

Pasi fillimisht u zotuan të luftojnë akuzat, Loughlin dhe Giannulli ndryshuan kursin pasi një gjykatës mohoi propozimin e tyre për pushimin e çështjes në maj. Prokurorët thanë që çifti pagoi 500,000 dollarë për të siguruar pranimin e vajzave të tyre në Universitetin e Kalifornisë Jugore duke i maskuar ato si rekrute atletike.

“Unë mora një vendim të tmerrshëm. Unë u pajtova me një plan për t’i dhënë vajzave të mia një avantazh të padrejtë në procesin e pranimeve në kolegj. Duke bërë kështu, unë injorova intuitën time dhe i lejova vetes të lëkundej nga busulla morale,” –  tha Loughlin në thirrje video.

Loughlin, 56 vjeçare, gjithashtu do të paguajë një gjobë prej 150,000 dollarësh, do të shërbejë 100 orë punë në komunitet dhe do të jetë nën lëshimin e mbikëqyrur për dy vjet. Giannulli, 57 vjeçar, kërkohet të paguajë gjobë prej 250,000 dollarësh, të shërbejë 250 orë punë në komunitet dhe të vuajë dy vjet lirim të mbikëqyrur. /Insajderi.com