Ambasada amerikane: Viktimat e dhunës seksuale meritojnë drejtësi, kërkojnë angazhim urgjent

Ambasada amerikane: Viktimat e dhunës seksuale meritojnë drejtësi, kërkojnë angazhim urgjent

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë ka kërkuar angazhim urgjent dhe të domosdoshëm për viktimat e luftës së fundit në Kosovë, shkruan Insajderi.

Në reagimin e Ambasadës së SHBA-ve thuhet se viktimat meritojnë drejtësi dhe është koha që keqbërësit të mbajnë përgjegjesinë.

Kjo ambasad më tej, ka thënë së është koha që të dyfishohën përpjekjët.

“Të gjitha viktimat meritojnë drejtësi. Urdhërojmë angazhimin e Kosovës për dorëzimin e drejtësisë për viktimat e dhunës seksuale në kohën e luftës. Koha për të dyfishuar përpjekjet dhe për të mbajtur përgjegjësinë e të gjithë keqbërësve, pavarësisht nga sfondi, etnia, apo lidhjet politike”, thuhët në reagim./Insajderi.com