Ambasadori gjerman në Beograd: Çështja e Kosovës të zgjidhet para se Serbia të anëtarësohet në BE

Ambasadori gjerman në Beograd: Çështja e Kosovës të zgjidhet para se Serbia të anëtarësohet në BE

Ambasadori gjerman në Serbi, Thomas Schieb, ka thënë se problem i Kosovës duhet të zgjidhet para se Serbia të anëtarësohet në Bashkimin Evropian, njofton Insajderi.

Mirëpo, sipas tij Kosova nuk është çështja e vetme, meqë ka shumë tema të tjera teknike dhe Serbia është në mes të këtij procesi.

Në një intervistë për televizionin serb, TV Prva, Schieb deklaroi se ka përshtypjen se imazhi i BE-së  nuk është aq pozitiv në Serbi.

“Imazhi i BE-së këtu nuk është aq pozitiv sa pritej, por BE po bën gjëra të mira për Serbinë. BE mbështet Serbinë financiarisht përmes programeve të shumta, investimeve në rrugën drejt Bashkimit Evropian. Ju keni 27 shtete dhe ndonjëherë është një proces i komplikuar se si të bien dakord për të ndihmuar disa shtete. Isshtë bërë në parim, por BE po bën një punë të mirë, unë mendoj se ka një procedurë për të përmirësuar imazhin e BE-së në Serbi, tha ai për TV Prva.

Diplomati gjerman theksoi se Gjermania mbështet fuqimisht Serbinë në rrugën e saj drejt Bashkimit Evropian.

“Ne po përpiqemi të shpjegojmë këtu se çfarë përfaqëson Bashkimi Evropian. Serbia duhet të bëhet anëtare e Bashkimit. Gjithkush mund të përfitojë nga ajo që BE ka për të ofruar. “Ne duhet të punojmë për bashkëpunim konstruktiv”,  tha tutje ai. /Insajderi.com