Ambasadori Kosnett thotë se SHBA-të janë të përfshira thellësisht në dialogun Kosovë-Serbi

Ambasadori Kosnett thotë se SHBA-të janë të përfshira thellësisht në dialogun Kosovë-Serbi

Ambasadori i SHBA në Prishtinë, Philip Kosnett tha sot se Shtetet e Bashkuara janë “thellësisht të përfshira” në procesin e dialogut midis Kosovës dhe Serbisë, i cili zhvillohet me mbështetjen e BE dhe se bashkëpunojnë me përfaqësuesit e të dyja vendeve.

Në një intervistë për Radio Gorazhdevcin, diplomati amerikan përkujton se presidenti Donald Trump i kishte shkruar presidentëve të dyja shteteve, ku ka theksuar rëndësinë e procesit të dialogut dhe angazhimit të Shteteve të Bashkuara për të ecur përpara në procesin e dialogut.