“Amerika është e zhgënjyer, por Serbia shënoi fitore diplomatike”

“Amerika është e zhgënjyer, por Serbia shënoi fitore diplomatike”

Ambasadori amerikan në Serbi, Kyle Scott tha sot se për Shtetet e Bashkuara të Amerikës është zhgënjyes vendimi i INTERPOL-it për mospranimin e Kosovës në këtë organizatë.

Ai ka vlerësuar  se diplomacia në organizatat ndërkombëtare është një betejë midis pikëpamjeve të ndryshme dhe se Serbia luftoi për pikëpamjen e veta, gjë të cilën ai e çmon.

“Është zhgënjyese për ne, por është vendimi i Interpolit”, tha diplomati amerikan para gazetarëve duke komentuar vendimin e Asamblesë së Përgjithshme të kësaj organizate