Amerika Latine nis vaksinimin masiv për Covid

Amerika Latine nis vaksinimin masiv për Covid

Një infermiere meksikane u bë personi i parë në Amerikën Latine që mori një vaksinë për Covid kur vendi i saj filloi programin e vaksinimit të Enjten.

Meksika ka marrë një dërgesë fillestare prej 3,000 doza të vaksinës Pfizer-BioNTech SH.B.A-Gjermane.

Vendi ka një nga numrat më të lartë të vdekjeve pandemike në botë, pas SHBA, Brazili dhe India.

Pak kohë më vonë të enjten, Kili dhe Kosta Rika gjithashtu filluan administrimin e Pfizer-BioNTech./Insajderi.com

BBC News