Anija në Suez bën një lëvizje, por mbetet e bllokuar

Anija në Suez bën një lëvizje, por mbetet e bllokuar

Anija masive e kontejnerëve e zhytur në Kanalin e Suezit për gati një javë është “lëvizur pjesërisht” por mbetet e bllokuar, sipas një firme të shërbimeve të kanalit.

Anija u përplas në kanal të martën e kaluar dhe ka mbajtur 7.6 miliardë euro në tregtinë globale çdo ditë, raporton Euronews.

Përpjekjet për të lëvizur anijen, me harkun e saj të mbërthyer në bregun lindor të Kanalit Suez, deri më tani nuk kanë arritur ta çlirojnë pasi një total prej 367 anijeve presin në zonën e kanalit.

Por, firma e shërbimeve të kanalit Leth Agjensitë tha herët të hënën se ishte “pjesërisht e ri-pluskuar” pas përpjekjeve për të shtyrë dhe tërhequr anijen me 10 rimorkiatorë. /Insajderi.com