Anulohet udhëtimi i dy femrave në hapësirë, të cilat do bënin historinë

Anulohet udhëtimi i dy femrave në hapësirë, të cilat do bënin historinë

NASA ka anuluar fluturimin e parë me femra në hapësirë për shkak të kostumeve. Austronautet Anne McClain dhe Christina Koch do të hynin në histori këtë të premte si gratë e para që kanë shkelur në hapësirë.

Por mungesa e madhësisë së duhur të kostumeve “shkatërroi” ëndrrën e tyre. NASA ka njoftuar se do të planifikojë një fluturim tjetër në një të ardhme.

Në misionin e tyre të parë, Anne dhe Christina do të instalonin bateri litium-jon në panelet diellore të Stacionit Ndërkombëtar të Hapësirës. Por për fatin e tyre të keq, kishte vetëm një kostum (M) dhe një (L).

Megjithatë dëshira e Christina nuk do të shuhet plotësisht pasi do të udhëtojë me austronautin Nick Hageu.