Apeli ia ashpërson dënimin Pjetër Ndrecajt që vrau gruan dhe vajzën e tij

Apeli ia ashpërson dënimin Pjetër Ndrecajt që vrau gruan dhe vajzën e tij

Gjykata e Apelit ia ka ashpërsuar dënimin me burgim të akuzuarit Pjetër Ndrecajt, i cili vrau gruan dhe vajzën e tij tri vite më parë, njofton Insajderi.

Nga 24 vjet e 6 muaj sa ishte dënuar nga Gjykata Themelore në Gjakovë, Apeli e ka dënuar më 30 vjet burgim.

“Deri të ngritja e dënimit erdhi, pasi që Gjykata e Apelit, konkludoi se gjykata e shkallës së parë, nuk i ka vlerësuar drejtë rrethanat lehtësuese dhe rënduese.  Pastaj se nuk i ka marr për bazë disa rrethana renduese, sidomos faktin se i pandehuri edhe më parë është sjellë në mënyrë të dhunshme me bashkëshorten, tani të ndjerën V.N., se veprën penale e ka kryer në shtëpinë e familjes së saj, në prezencë të anëtarëve të familjes, se ka privuar nga jeta edhe vajzën e tij si dhe një mori rrethanash tjera”, thuhet në komunikatën e Gjykatës së Apelit, ku u treguar arsye e ngritjes së dënimit.

“Gjykata e Apelit, në këtë rast ka zbatuar dispozitën e nenit 42 të KPRK-së, sipas të cilave parashihet që për veprat penale për të cilat është paraparë dënim jo më pak se 10 vjet, apo dënim me burgim të përjetshëm, gjykata mund të shqiptoj dënim me burgim deri në 35 vjet”, thuhet tutje në komunikatë.

I akuzuari më 7 gusht 2018, në Gjakovë, në shtëpinë e familjes së viktimës, me dashje ka privuar nga jeta bashkëshorten e tij V.N, dhe vajzën e tij K.N./Insajderi.com