Aplikacioni i muzikantëve nga Bristoli është përdorur nga projektet e ndërtimit të paqes

Aplikacioni i muzikantëve nga Bristoli është përdorur nga projektet e ndërtimit të paqes

Një aplikacion i krijuar nga dy muzikantë me qëllim për të ndihmuar mirëqenien mendore po përdoret në projektet e ndërtimit të paqes në Irlandën e Veriut dhe Japoni.

Steëart Redpath dhe Mark Smulian nga Bristol zhvilluan Mindharp për të ndihmuar ata që nuk kanë njohuri muzikore “të krijojnë peisazhe, melodi dhe harmoni”.

Ata thanë se ishte frymëzuar nga puna e Z. Smulian duke krijuar një grup me muzikantë palestinezë dhe Izraelitë.

Beyond Skin në Belfast tha se aplikacioni ishte “më shumë sesa thjesht një mjet për të krijuar tinguj”.

Aplikacioni mundëson që njerëzit pa asnjë trajnim muzikor të luajnë dhe të angazhohen me muzikë në një telefon ose tabletë.

Smulian që kishte qenë një nga themeluesit e “bandës së parë pop / rock e Izraelit Palestinez” – WhiteFlag – në 1998, tha se ai kishte “kuptuar që muzika është një mjet jetik dhe i fuqishëm në promovimin e ndryshimeve pozitive dhe ndërtimin e paqes”.

Ai dhe Z. Redpath, një kitarist, thanë se ata krijuan idenë e MindHarp sepse “loja aktive me muzikë ka përfitime të mëdha për mirëqenien tonë”./Insajderi.com

Burimi: BBC News