Apple, Amazon dhe Google do të bashkëpunojnë për të përmirësuar pajisjet intelegjente shtëpiake

Apple, Amazon dhe Google do të bashkëpunojnë për të përmirësuar pajisjet intelegjente shtëpiake

Këto ditë ne shohim gjithnjë e më shumë pajisje të zgjuara në shtëpitë tona.

Më të zakonshmet përfshijnë folësit inteligjentë dhe ekranet inteligjentë.

Problemi fillon kur përpiqemi të kemi edhe më shumë pajisje të zgjuara në shtëpitë tona dhe këto nuk funksionojnë me platformën tuaj të preferuar.

Për fat të mirë, Apple, Amazon dhe Google po bashkojnë forcat për ta zgjidhur këtë.

Google ka njoftuar se do të punojë me Amazon, Apple dhe marka të tjera për të formuar një grup të ri Connected Home, të menaxhuar nga Zigbee Alliance.

Ky grup do të përqendrohet në sjelljen e teknologjive të testuara nga tregu për të zhvilluar një standard të ri të lidhjes inteligjente të hapur në shtëpi, bazuar në Protokollin e Internetit.

Shtimi i IP do të mundësonte komunikim të sigurt midis pajisjeve, aplikacioneve dhe shërbimeve.

Kjo aleancë e re do të ndihmojë gjithashtu zhvilluesit dhe prodhuesit e pajisjeve të zgjuara të shtëpive, pasi ata nuk do të duhet të shpenzojnë kohë dhe burime për ndërtimin e mbështetjes për secilën platformë të zgjuar të shtëpisë.

Kjo shërbim i ri i lidhur me IP mund të fillojë punën deri në fund të vitit 2020, dhe do t’i bëjë të gjitha pajisjet e mençura shtëpiake të pajtueshme me Google Assistant, Amazon Alexa, Apple Siri dhe platforma të tjera.