Apple do të ndihmojë njerëzit me vështirësi në të folur duke përdorur këngët e Dua Lipës

Apple do të ndihmojë njerëzit me vështirësi në të folur duke përdorur këngët e Dua Lipës

Nga krijimi i makinës së parë Apple në një orë të re Apple dhe iPad, ka shumë artikuj në axhendën e Apple tani, dhe njëri përfshin një projekt për të ndihmuar njerëzit me belbëzime – me muzikë.

Sipas BBC, gjiganti i teknologjisë ka krijuar projektin e listave të dëgjimit “Saylists” në bashkëpunim me Ëarner Music për të ndihmuar njerëzit me çrregullime të tingullit të të folurit (SSD), njofton Insajderi.

Duke përdorur këngë nga artistë duke përfshirë Dua Lipa dhe Lizzo, listat e dëgjimit janë në shënjestër të atyre që përpiqen të shqiptojnë tinguj të caktuar si “ç” ose “f” dhe atyre që belbëzojnë.

Projekti bazohet në një algoritëm që analizon mbi 70 milion këngë në Apple Music Store dhe zgjedh ato që përsërisin tingujt e vështirë më shpesh.

Ndër 173 këngët e zgjedhura deri më tani janë Dua Lipa “Don’t Start Now”, Lizzo “Good as Hell” dhe Fatboy Slim “Right Here, Right Now”.

Një studim i fëmijëve me zhvillim të vonuar të të folurit në Bavari, Gjermani, sugjeroi që ata të përfitonin nga terapia muzikore, duke raportuar “ndryshime të rëndësishme klinike”. /Insajderi.com