Apple e paguan me 70 mijë euro hakerin që e gjeti pikën e dobët të Iphone

Apple e paguan me 70 mijë euro hakerin që e gjeti pikën e dobët të Iphone

Apple i dha 70 mijë euro një hakeri i cili arriti të thyente sigurinë e Apple dhe të kishte çasje në kamerat e telefonëve.

Ryan Pickren zbuloi të paktën 7 dobësi të Apple përmes të cilave mund të thyente sigurinë.

Ai këtë arriti ta bëjë përmes disa faqeve në internet ku shfryëzuesit hynin kurse Pickren arriti që të ketë çasje në kamerat e tyre.

Pickren pasi që arriti ta bëjë këtë gjë po ashtu edhe përmisoi sistemin e Apple e ku edhe përfitoi 70 mijë euro.