Aq strikte sa është edhe Mbretëresha kishte thyer protokollin mbretëror 72 vjet më parë

Aq strikte sa është edhe Mbretëresha kishte thyer protokollin mbretëror 72 vjet më parë

Mbretëresha i dha fund një tradite të çuditshme (dhe shumë formale) mbretërore në këtë ditë 72 vjet më parë.

Princi Charles mbushi 72 vjet sot.

Ai mund të jetë trashëgimtari i fronit, por lindja e tij në vitin 1948 theu protokollin mbretëror në një mënyrë madhore, shkruan People, transmeton Insajderi.

Të gjitha lindjet mbretërore para tij duhet të kishin dëshmitar nga një politikan i vjetër, por për lindjen e parë të të Mbretëreshës Elizabeth, u vendos që gjërat do të ndryshonin.

Prince Charles, King George VI, Princess Elizabeth, The Queen Mother, Prince Philip

Prishja e protokollit erdhi me insistimin e babait të atëhershëm të Princeshës Elizabeth, Mbretit George VI, i cili u ishte bindur rregullave me fëmijët e tij, por kishte vendosur që gjërat të modernizoheshin për nipërit e mbesat e tij, i pari i të cilëve ishte Charles.

Lindja e princit u bë në Pallatin Buckingham, dhe  u njoftua gjatë një lajmi natën vonë në BBC ndërsa turmat u mblodhën jashtë pallatit, duke u përpjekur të shikonin një buletin zyrtar, i cili ishte shfaqur – një traditë që ende ndodh deri më sot. /Insajderi.com