Arrestohen 105 persona në SHBA, mes tyre edhe shqiptarë

Arrestohen 105 persona në SHBA, mes tyre edhe shqiptarë

105 persona janë arrestuar nga zyrtarët e Shteteve të Bashkuara (ICE) gjatë një operacioni 10 ditor me synimin kapjen e personave te inkriminuar dhe shkelësve të tjerë të emigracionit.

Shumica e të huajve të shënjestëruar nga oficerët e deponimit të ZRRE-së gjatë këtij operacioni, që përfshinte Michigan dhe Ohio, kishin histori paraprake kriminale që përfshinin dënime për krimet e mëposhtme: dhunën në familje, sulmin, vjedhjen, operacionin e pamatur të një automjeti, ndikimi i drogës, sjellja kriminale seksuale e shkallës së dytë, hyrja e paligjshme në SHBA, shitja ose transportimi i substancave të kontrolluara – kokaina, etj.

96 meshkuj dhe 9 femra janë të arrestuar përfshirë shtetas nga 21 vende si Shqipëria, Burma, Kina, Kosta Rika, Republika Çeke, Ekuadori, El Salvador, Guatemala, Haiti, Hondurasi, India, Iraku, Jordania, Libani, Maqedonia, Ishujt Marshall, Mauritania, Meksika, Surinami, Vietnami dhe Jemeni.

Arrestimet që nuk po gjykohen federalisht do të përpunohen administrativisht për largimin nga Shtetet e Bashkuara.

Dhjetë prej individëve të arrestuar gjatë veprimit të zbatimit janë pranuar për ndjekje penale për ri-hyrje pas dëbimit, një krim që dënohet deri në 20 vjet burg.

Ata që kanë urdhra të jashtëzakonshëm të largimit, ose që u kthyen në Shtetet e Bashkuara në mënyrë të paligjshme pasi u dëbuan, i nënshtrohen largimit të menjëhershëm nga vendi. Individët e mbetur janë në kujdestari ICE në pritje të dëgjimit para një gjykatësi të emigracionit, ose në pritje të marrëveshjeve të udhëtimit për largim në të ardhmen e afërt.