Arsyet pse qumështi i dhisë është përbërësi sekret për të cilin lëkura juaj ka nevojë

Arsyet pse qumështi i dhisë është përbërësi sekret për të cilin lëkura juaj ka nevojë

Po sikur të ekzistonte një përbërës natyral të kujdesit të lëkurës që zbut dhe ndriçon fytyrën tënde dhe bën mrekulli në lëkurën e ndjeshme? Po sikur ky përbërës të ishte mjaft i butë për foshnjat, por mjaft i fortë për të riparuar lëkurën e dëmtuar nga dielli? Dhe çfarë nëse ky përbërës vjen nga dhitë?

Po, bëhet fjalë për qumështin e dhisë që i bën mirë trupit (dhe fytyrës), shkruan Health Line, transmeton Insajderi.

“Qumështi i dhisë është përdorur për mijëra vjet për të qetësuar lëkurën e ndjeshme”, shpjegon Dr. Brent Ridge. “Është një pikënisje për njerëzit që kanë probleme me lëkurën – veçanërisht ata që po bëjnë një dietë eliminimi nga të gjitha produktet e tyre të tjera të kujdesit të lëkurës dhe duan të fillojnë një rutinë më të thjeshtë që është më e butë dhe e sigurt”.

Qumështi i dhisë përshkruhet në mënyrë rutinore si një produkt “natyral” për kujdesin e lëkurës – në mënyrën më të mirë.

“Qumështi i dhisë ka të njëjtën pH me lëkurën e njeriut. Kështu që, kur e pastroni me një produkt të qumështit të dhisë, ju nuk shqetësoni mantelin e acidit, ose mikrobiomën natyrale të lëkurës”, thotë Ridge.

“Një nga vetitë e veçanta të qumështit të dhisë është përmbajtja e tij e acidit laktik”, thotë Nana Duffy.

Ky acid alfa-hidroksi (AHA) është i njohur për vetinë e tij të butë të hidratimit. hulkumtimet gjithashtu sugjerojnë që përqendrimet e ulëta të AHAs mund të jenë të dobishme në trajtimin e lëkurës së dëmtuar nga dielli.

Përveç acidit laktik, “qumështi i dhisë përmban acide yndyrore që ndihmojnë në riparimin e barrierës së lëkurës, probiotikë për të inkurajuar rritjen e florës normale të lëkurës dhe vitaminën A”, thotë Dr. Purvisha Patel, një dermatolog i certifikuar nga bordi. Këto acide yndyrore gjithashtu kontribuojnë në një lëkurë dukshëm më të butë. /Insajderi.com