Artisti dhuron koleksionin e tij të veprave artistike për muzen e Baltimore me kusht që tualetet të mbajnë emrin e tij

Artisti dhuron koleksionin e tij të veprave artistike për muzen e Baltimore me kusht që tualetet të mbajnë emrin e tij

John Waters është zotuar të dhurojë koleksionin e tij të artit në Muzeun e Artit të Baltimore pas vdekjes së tij, në këmbim të një dedikimi të duhur. Në mënyrë të veçantë, kushtet e dhurimit përfshijnë një kërkesë që muzeu të emërojë dy banjo me emrin e kineastit të Pink Flamingos.

Ndërsa Muzeu i Artit në Baltimore do të marrë koleksionin e Waters me 372 vepra arti nga 125 artistë duke përfshirë Nan Goldin, Andy Warhol, Catherine Opie, Diane Arbus dhe Cy Tëombly.

“Unë gjithmonë kam thënë që duhet të kesh shije të mirë, për të pasur shije të mirë të keqe”, pyet ai, në një intervistë të fundit me New York Times.

Megjithëse muzeu kohët e fundit ka shkaktuar polemikë me planet tani të anuluara për të shitur veprat e Warhol, Brice Marden dhe Clyfford Still, Waters ka fituar sigurinë se koleksioni i tij nuk do të shpërndahet pas dhurimit të tij. Muzeu, shpjegon ai, “nuk mund të shes veprat e tij” për shkak të kushteve të përshkruara në kontratë.

Koleksioni i tij të qëndrojë në Muzeun e Artit të Baltimore, i cili strehoi retrospektivën e tij të parë të lindjes, Ekspozimi i pavend, megjithëse lidhja shkon prapa edhe më shumë se kaq. “Unë dua që punimet të shkojnë në muze që më dha për herë të parë provën e rebelimit të artit kur isha 10 vjeç”, thotë ai.

John gjithashtu bleu një poster të Joan Miró atje kur ishte 12 vjeç, dhe më vonë një printim 100 dollarësh e “Jackie” të Andy Warhol, që do të thotë se donacioni pas vdekjes do t’i sjellë gjërat ciklin e plotë. Ky koleksion, mes tjerash përmban më shumë se 80 pjesë arti nga vetë Waters./Insajderi.com

Dazed Magazine