Assad nuk ndalet – vendos edhe 5 mijë ushtarë në qytetin që u sulmua nga SHBA

Assad nuk ndalet – vendos edhe 5 mijë ushtarë në qytetin që u sulmua nga SHBA

Ushtria siriane ka vendosur edhe 5 mijë ushtarë në Duma pranë Damaskut, e cila u kthye nën kontrollin e plotë qeveritar të dielën pas sulmeve të supozuara kimike.

Qeveria në Damask në muajin shkurt dhe mars ndërmorri një ofensivë në Ghutan Lindore.

Sulmet kimike u zhvilluan më 7 prill nxiten Shtetet e Bashkuara, Britaninë e Madhe dhe Francën të nisin sulmeve ajrore në Siri, shkruan Telegrafi.

Qeveria siriane dhe Rusia kanë kundërshtuar akuzat e vendeve perëndimore për përgjegjësinë e sulmit kimik në Duma. Misioni OPCW mbërriti në Siri dhe pritet të vizitojë sot Duman.