Asociacioni rikthen Listën Serbe në Qeveri

Asociacioni rikthen Listën Serbe në Qeveri

Përfaqësues të serbëve në Kosovë dhe politikanë nga Beogradi kanë zbutur qëndrimin rreth ultimatumit për themelimin e Asociacionit/Bashkësisë së komunave me shumicë serbe, shkruan sot Koha Ditore.

Ata i kishin dhënë afat Prishtinës zyrtare që deri më 20 prill ta themelojnë këtë mekanizëm, duke kërcënuar me ndërmarrjen e veprimeve të njëanshme, nëse kjo nuk ndodh. Por një ditë para skadimit të këtij afati, përfaqësues të Listës Serbe dhe Qeverisë së Serbisë kanë deklaruar se heqin dorë nga ultimatumi, qëndrim ky i shprehur pas një takimi në Zveçan.

Deputeti i Listës Serbe, Igor Simiq, ka thënë se subjekti që përfaqëson mbetet i hapur për bisedime dhe zgjidhje kur është në pyetje themelimi i Asociacionit/Bashkësisë.