Australia jep 3.4 milionë vaksina më pak sesa kishte planifikuar deri më 31 mars, kritikohet Qeveria

Australia jep 3.4 milionë vaksina më pak sesa kishte planifikuar deri më 31 mars, kritikohet Qeveria

Australia ka dhënë 3.4 milion doza më pak se synimi i saj për të kryer katër milion vaksina Covid deri më 31 Mars, duke shkaktuar kritika ndaj qeverisë.

Mungesa prej 85% vjen dy ditë pasi Brisbane hyri në një tjetër bllokim të menjëhershëm për të luftuar një shpërthim të vogël.

Javën e kaluar qeveria tha se përhapja e vaksinave nuk kërkonte urgjencë duke pasur parasysh nivelet e ulëta të infeksionit në Australi.

Vendi ka regjistruar 909 vdekje dhe 29,300 raste që nga fillimi i pandemisë – shumë më pak se shumë kombe të tjera.

Por shpërthimet sporadike kanë çuar në gjashtë bllokime në qytete gjatë muajve të fundit. Kritikët thonë se situata si shpërthimi i Brisbane tregojnë pse një program i shpejtë vaksinash është ende i nevojshëm.

Dy grupimet e Brisbane kanë qenë të lidhura me një infermiere dhe një mjek që morën virusin nga një pavijon Covid në të njëjtin spital.

Është e paqartë pse ata punonjës shëndetësorë nuk ishin vaksinuar ende, thanë zyrtarët. /Insajderi.com