Australia Jugore alarmohet për shkak të shpërthimit të parë të Covid pas muajsh

Australia Jugore alarmohet për shkak të shpërthimit të parë të Covid pas muajsh

Autoritetet e Australisë Jugore thonë se po përballen me një “situatë të rrezikshme” pasi raportuan 18 raste të koronavirusit në shpërthimin e parë të shtetit që nga prilli.

Deri në 13 infeksione ishin të lidhura me një punëtor karantine hoteli në Adelaide që përhap virusin në një familje në komunitetin lokal, thanë zyrtarët.

Shteti ka rritur provat dhe ka sjellë kufizime të reja.

Australia kishte parë raste që binin në gati zero pasi mundën një valë të dytë që ishte kryesisht e kufizuar në Victoria.

Kryeqyteti i Victoria-s, Melburni, kaloi pothuajse katër muaj në një bllokim të rreptë përpara se të rihapet muajin e kaluar.

Bllokimi i gjatë i Melburnit parandaloi një valë të dytë

Shpërthimi i saj i cili shkaktoi rreth 800 vdekje, erdhi nga një shkelje e karantinës në hotel.

“Është e qartë se rreziku më i lartë në Australi tani është importi të virusit në hotelet tona të karantinës,” tha të hënën zyrtari kryesor shëndetësor i Australisë Jugore Nicola Spurrier.

Kryeministri i Shtetit Steven Marshall shtoi: “Ne po përballemi me provën tonë më të madhe deri më tani. Ne po punojmë gjatë gjithë kohës për të qëndruar përpara këtij grupi – asnjë përpjekje nuk do të kursehet.”/Insajderi.com

BBC News