Australia ndryshon një fjalë në himnin kombëtar për të nderuar një komunitet të caktuar

Australia ndryshon një fjalë në himnin kombëtar për të nderuar një komunitet të caktuar

Australia ka ndryshuar një fjalë në himnin e saj kombëtar për të pasqyruar atë që kryeministri e quajti “fryma e unitetit” dhe popullsinë autoktone të vendit.

Kryeministri Scott Morrison në prag të Vitit të Ri njoftoi se rreshti i dytë i himnit, “Advance Australia Fair”, është ndryshuar nga “Për ne jemi të rinj dhe të lirë” në “Për ne jemi një dhe i lirë”, shkruan CBS News, transmeton Insajderi.

Ndryshimi hyri në fuqi të premten.

“Është koha për të siguruar që ky unitet i madh të reflektohet më plotësisht në himnin tonë kombëtar”, tha Morrison, duke shtuar se Australia ishte “kombi më i suksesshëm multikulturor në Tokë”.

“Ndërsa Australia si një komb modern mund të jetë relativisht e re, historia e vendit tonë është e lashtë, siç janë historitë e shumë popujve të kombeve të para, administrimin e të cilëve ne me të drejtë e njohim dhe respektojmë”, tha Morrison.

“Në frymën e unitetit, është e drejtë që të sigurojmë që himni ynë kombëtar pasqyron këtë të vërtetë dhe vlerësimin e përbashkët”.

Ministri për australianët indigjenë, Ken Wyatt tha në një deklaratë se ai ishte pyetur për ndryshimin dhe i kishte dhënë mbështetjen e tij. /Insajderi.com