Australia pa asnjë rast të ri me Covid pas pesë muajsh

Australia pa asnjë rast të ri me Covid pas pesë muajsh

Australia ka regjistruar ditën e saj të parë të asnjë rast lokal të Covid-19 në gati pesë muaj.

Zero raste u raportuan në 24 orë midis 20:00 të premten dhe 20:00 të shtunën, hera e parë që kjo ka ndodhur që nga 9 Qershori.

Shteti i Victoria, epiqendra e valës së dytë të Australisë  regjistroi zero raste për ditën e dytë me radhë pas një bllokimi 112-ditor.

Zyrtarët shëndetësorë thonë se më shumë kufizime mund të lehtësohen në ditët në vijim.

“Faleminderit të gjithë punonjësve tanë të mahnitshëm të shëndetit dhe shëndetit publik dhe mbi të gjitha njerëzit e Australisë,” tha Ministri i Shëndetësisë Greg Hunt në llogarinë e tij në Twitter.

Australia ka regjistruar rreth 27,500 infeksione dhe 900 vdekje të Covid-19 që nga fillimi i pandemisë – shumë më pak se shumë kombe./Insajderi.com

BBC News