Austria dhe Portugalia lajmërojnë kufizimet e reja

Austria dhe Portugalia lajmërojnë kufizimet e reja

Austria dhe Portugalia kanë njoftuar kufizime të reja në përpjekjet për të frenuar përhapjen e koronavirusit.

Në Austri, kufizimet përfshijnë një shtetrrethim nga ora 20:00 deri në 06:00.

Masat e Portugalisë mbulojnë 70% të vendit. Nga njerëzit do të kërkohet të qëndrojnë në shtëpi përveç punës, shkollës ose detyrave thelbësore.

Një numër vendesh evropiane kanë zbatuar masa të reja ndërsa kontinenti lufton me një valë të dytë.

Franca prezantoi masa të premten dhe të shtunën, Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar Boris Johnson njoftoi një bllokim katër javë për Anglinë.

Të premten, Austria regjistroi një rekord 5,627 infeksione, vetëm pak nga niveli 6,000 që qeveria pretendon se do të shtrijë spitalet përtej kapacitetit. Shifrat ishin pak më të ulëta të shtunën me 5,349 infeksione./Insajderi.com

BBC News