Austria rrit kontrollin në pikat kufitare, shton 1500 trupa ushtarake

Austria rrit kontrollin në pikat kufitare, shton 1500 trupa ushtarake

Gjatë ditës së sotme Austria ka njoftuar se do të vendosë trupa shtesë për të patrulluar dhe kryer kontrolle në kufij të vendit me qëllim parandalimin e refugjatëve.

Ky veprim vjen në mes të një vale të madhe kritikash për shkak të masave të ashpra ndaj emigrantëve.

Ministria e Mbrojtjes e Austrisë tha se do të rrisë praninë e saj ushtarake me 1.450 oficerë policie të vendosura për të parandaluar fluksin e madh të refugjatëve.

“Këto forca do të jenë në gjendje për të vendosur në të gjithë territorin rregullin, duke përdorur edhe helikopterë”, thuhet në deklaratën e Ministrisë së Mbrojtjes.