Autorja e Milkman fiton një prej çmimeve më të vlerësuara të letërsisë

Autorja e Milkman fiton një prej çmimeve më të vlerësuara të letërsisë

Shkrimtarja e lindur në Belfast Anna Burns është vlerësuar me një nga çmimet letrare më të vlefshme në botë.

Romani i saj Milkman, i vendosur në Irlandën e Veriut gjatë Trazirave, ka fituar çmimin letrar ndërkombëtar të Dublinit në vitin 2020.

Çmimi vjen me një vlerë prej 100,000 € duke e bërë atë çmimin më të madh në botë për një roman të botuar në anglisht.

Romani më parë fitoi çmimin prestigjioz Man Booker.

Znj. Burns është romancierja e parë irlandeze që fitoi atë çmim dhe tani është e para që fitoi çmimin letrar ndërkombëtar të Dublinit në historinë e tij 25-vjeçare.

Milkman është romani i saj i tretë, por ajo gjithashtu ka shkruar një roman të quajtur Mostly Hero.

Romani tregon historinë e një gruaje 18-vjeçare në moshën madhore në vitet 1970 dhe përvojat e saj kur ajo tërheq vëmendjen e një burri të moshuar kërcënues.

Anna Burns ka lindur në Belfast në 1962 por tani jeton në Sussex në Angli./Insajderi.com

Burimi: BBC News