fbpx

Banka zvicerane “Credit Suisse” do të shkurtojë 6.500 vende pune në vitin 2017

Banka zvicerane “Credit Suisse” do të shkurtojë 6.500 vende pune në vitin 2017

Banka zvicerane, “Credit Suisse” ka njoftuar se do të shkurtoj rreth 6.500 vende pune këtë vit pas raportimit të një humbje neto të rreth 2.43 miliardë dollarëve për vitin 2016.

Kryeshefi Ekzekutiv Tidjane Thiam, i cili mori në bankën e dytë më të madhe të Zvicrës pak më shumë se 18 muaj më parë, ka zhvendosur grupin më shumë në drejtim të menaxhimit të pasurisë dhe më pak theks në investimet bankare, raporton Reuters.

“Ne jemi duke vendosur një objektiv tashmë në mes 5,500 dhe 6.500 për vitin 2017”, ka thënë Zyrtari Kryesor Financiar David Mathers në një telefonatë me analistë të martën pas publikimit të të ardhurave bankare.

Banka nuk ka saktësuar se ku shkurtimet shtesë do të vijë, por tha se kjo do të përfshijë kontraktorët, këshilltarët dhe stafin. /Insajderi.com