Biden thotë se nuk ka kohë për të humbur, përderisa shpalos planin për ndryshimin e klimës

Biden thotë se nuk ka kohë për të humbur, përderisa shpalos planin për ndryshimin e klimës

Presidenti i zgjedhur amerikan Joe Biden ka prezantuar ekipin e tij të klimës dhe energjisë, duke thënë se ata do të drejtojnë një “plan ambicioz” për të luftuar ndryshimin e klimës.

Biden është zotuar ta bëjë çështjen një përparësi kryesore në një axhendë që përmbys shumë politika të administratës Trump.

Ai tha se nuk kishte “kohë për të humbur”.

Nëse konfirmohet nga Senati, ekipi do të përfshijë njeriun e parë me ngjyrë për të drejtuar Agjencinë e Mbrojtjes së Mjedisit (EPA) dhe anëtarin e parë të kabinetit amerikan vendas.

Biden, i cili do të inaugurohet në 20 Janar, është zotuar të ndërtojë një administratë të larmishme që pasqyron SH.B.A./Insajderi.com

BBC News