Bill Gates thotë se pandemi do të ndodhin vazhdimisht nëse nuk ndalon ndryshimi klimatik

Bill Gates thotë se pandemi do të ndodhin vazhdimisht nëse nuk ndalon ndryshimi klimatik

Miliarderi, Bill Gates, dëshiron që Shtetet e Bashkuara të Amerikës ta trajtojnë ngrohjen globale dhe ndryshimet klimatike me të “njëjtin sens të urgjencës”, siç trajtohet COVID-19, duke argumentuar se impakti i ndryshimeve klimatike në të ardhmen do të jetë shumë më i madh se sa pandemia, po nuk u morën masat e duhura, shkruan FOX News, njofton Insajderi.

“Nëse dëshironi ta kuptoni llojin e dëmit nga ndryshimet klimatike, shikojeni COVID-19 dhe shumëzojeni për shumë më shumë e duke ndodhur vazhdimisht”, ka thënë Gates.

“Humbja e jetëve dhe mizëria ekonomike të shkaktuara nga pandemia janë shumë pak, nëse krahasohet me atë se çfarë do të ndodhë vazhdimisht nëse eliminojmë sasinë e emetimit të karbonit”.

“Pra, ashtu siç na nevojiten testime, tretmane dhe vaksinë për virusin Corona, ne na duhen forma të reja që ta luftojmë ndryshimin klimatik”./Insajderi.com