Bitcoin humbet terren nën presionin Amerikan

Bitcoin humbet terren nën presionin Amerikan

Facebook zbuloi planin për Libra në 18 Qershor ça bëri që Bitcoin të prekte çmimin 14,000 dollarë. Projekti ka rritur shpresën dhe besimin e njerëzve tek kriptomonedhat.

Bitcoin ra me 8% ditën Enjten një tkurrje e vlerës e cila vjen pasi shefi i Rezervës Federale Amerikane Jerome Powell kërkoi që projekti i kriptomonedhës së Facebook të ndalohet për shkak të shqetësimeve të privatësisë dhe frika nga praktikat e pastrimit të parave.

Kriptomonedha ra me 7.7% në 11,164 dollarë mëngjesin e së Enjtes pas një rënie me 3.8% ditën e djeshme. Kriptomonedhat e tjera ranë me të njëjtat nivele si Ethereum apo Ripple XRP.

Analistët thanë se kjo është përgjigje direkte ndaj komenteve të Powell për Facebook Libra dhe implikimet e saj mund të shtrihen në mbarë hapësirën e kriptomonedhave.

Sipas Powell Libra ngre shqetësime serioze rreth privatësisë, pastrimit të parave, mbrojtjes së konsumatorit dhe stabilitetit financiar.

Kriptomonedha e propozuar ka tërhequr vëmendjen e shumë politikëbërësve dhe autoriteteve rregullatorë në mbarë botën. Powell thotë se rregullat financiare në fuqi nuk i përshtaten kriptomonedhave.

Facebook zbuloi planin për Libra në 18 Qershor ça bëri që Bitcoin të prekte çmimin 14,000 dollarë. Projekti ka rritur shpresën dhe besimin e njerëzve tek kriptomonedhat.