Borrell e ripërsëritë: Kosova duhet t’i respektojë të gjitha marrëveshjet që ka nënshkruar

Borrell e ripërsëritë: Kosova duhet t’i respektojë të gjitha marrëveshjet që ka nënshkruar

Shefi i diplomacisë evropiane, Josep Borrell, ka ripërsëritur thirrjen për Kosovën që të zbatojë marrëveshjet e arritura me Serbinë në Bruksel.

Këtë thirrje ai e ka bërë derisa i është përgjigjur eurodeputetes franceze, Dominiques Bilde, në lidhje me propozimin e saj për krijimin e një rezolute në Parlamentin Evropian për implementimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe.

Borrell është shprehur se “BE-ja pret që të zbatohet gjithçka që është rënë dakord”.

“Të gjitha marrëveshjet në kuadër të dialogut Beograd-Prishtinë me mbështetjen e BE-së janë lidhur me mirëbesim nga të gjitha palët e përfshira”.

“BE-ja vazhdimisht i kujton të dyja palëve detyrimet e tyre të paplotësuara sipas dialogut dhe pret që të gjitha marrëveshjet e dialogut të jenë plotësisht. zbatohet dhe themelimi i Unionit të Komunave me shumicë serbe”, ka shkruar ai.

Po ashtu, Borrell ka thënë se komuniteti serb në Kosovë ishte një element i rëndësishëm për zyrtarët e BE-së në Kosovë, duke përfshirë Zyrën e BE-së në Kosovë, Përfaqësuesin Special të BE-së në Kosovë dhe Misionin EULEX.

“Si pjesë e mandatit të tij, Përfaqësuesi Special i BE-së në Kosovë vazhdimisht avokon mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të komuniteteve joshumicë. Përmes fondit IPA, BE-ja kontribuon në një shoqëri të qëndrueshme multietnike dhe mbështet përfshirjen e komuniteteve joshumicë dhe grupet vulnerabël në shoqërinë kosovare”./Insajderi.com