Britania e Madhe gati pranë mbylljes

Britania e Madhe gati pranë mbylljes

Kryeministri britanik, Boris Johnson, do të takohet me kabinetin e tij më vonë ndërsa konsideron një bllokim njëmujor në të gjithë Anglinë – me shpresën se masat mund të lehtësohen deri në Krishtlindje.

Një urdhër i ri “qëndrimi në shtëpi” mund të shpallet të hënën, me përjashtim të shkollave, kolegjeve dhe universiteteve.

Dokumentet e shikuara nga BBC sugjerojnë se Mbretëria e Bashkuar është duke ndjekur një numër shumë më të lartë të vdekjes sesa gjatë valës së parë nëse nuk futen kufizime të mëtejshme.

Vdekjet mund të arrijnë më shumë se 4,000 në ditë, sugjeron një nga modelet.

Kjo shifër bazohet në asnjë politikë të ndërmarrë për të ngadalësuar përhapjen e sëmundjes, por shumica e modeleve arrijnë kulmin me rreth 2,000 në ditë.

Downing Street tha se Boris Johnson do të kryesojë një takim kabineti në 13:30 GMT për të diskutuar përgjigjen e qeverisë për Coronavirusin. /Insajderi.com